Sällskapsspel som jag rekommenderar

Tjenare! I detta inlägg tänkte jag ta upp några sällskapsspel som jag kan rekommendera. Det kommer att vara lite högt och lite lågt. Både spel som är väldigt enkla att spela och spel som har en liten upplärningskurva.

Det första spelet som jag skulle vilja rekommendera är Maxiyatzy. Det är lite skillnad på det och vanligt Yatzy eftersom du här har 6 tärningar och du kan när som helst stå över kast och på så sätt spara kast till senare omgångar. Det gör spelet mer dynamiskt och ger en liten knutta skicklighet i spelet. Något som många ändå uppskattar.

Det andra spelet som jag kan rekommendera är Power Grid. Detta spel är väldigt enkelt men kan vi en första blick se avancerat ut. Här handlar det om att bygga olika byggnader där du kan producera el. Du ska också bygga ledningar mellan dessa byggnader. Ett enkelt och lättförstårligt spel men ännu lite mer möjighet att påverka utkomsten.

Det tredje spelet som jag vill rekommedera är Dominion. Nu börjar det nog kännas rätt så avancerat för många. Speciellt personer som inte behärskar engelska fullt ut kan detta spel vara lite väl avancerat. När du väl lärt dig det så är det extramt enkelt och dynamiskt. Du kan variera spelplanen på massor av olika sätt och det finns upp mot 10 expansioner vilket gör att spelet i princip har gränslöst med uppsättningar vilket gör att du inte kan använda samma taktik i varje omgång. Här måste du verkligen tänka till och använda din hjärnkapacitet. Det finns såklart en stor del tur i det också efterom det gäller att dra kort i rätt ordning men som sagt mycket skicklighet också.

Det fjärde och sista spelet som jag vill rekommendera är Exploding Kittens. Detta är ett enkelt kortspel där det handlar om att inte få det exploderande katten. Då kan du använda ditt difusekit och får lägga tillbaka den exploderande katten i högen på valfritt ställe. Har du inget difusekit så kommer du att ”sprängas” och blir elimnierad ur spelet. En omgång tar inte mer än 15min så det går att spela många gånger. Här gäller det att ha en stor del tur men det går att luras och är ett väldigt underhållande och roligt spel. Bland de spel som jag rekommenderat är det detta som du kommer att höra mest skratt ifrån!

Hoppas du hittade något spel som du tycker låter intressant och vill testa. Det var allt från mig Kuten idag och hoppas vi hörs snart igen, spel lugnt!