Elitserien i CounterStrike

I helgen så gick finalen i elitserien i CounterStrike (CS) som är sponsrat av framförallt Sportbladet (Aftonbladet). Prissumman för hela turneringen är 1MSEK varav det vinnande laget tar hem 150TKR. Jag spelar inte längre själv men det är väldigt intressant att följa det här utvecklingen. I denna turnering så möts lag från olika delar av Sverige. Bland de främst var det lag från Göteborg, Kalmar, Gävle och så vidare. Det är modden CS:Go som används som bygger på en nyare platform. I denna artikel tänkte vi gå igenom lite mer om hur den här turneringen fungerar och vad som har vart bra och vad som kan göras bättre, häng med!

Live från Inferna Online på Odenplan

En av höjdpunkterna med turneringen är att det är live sändning med kommentatorer som följer matcherna. Det är extra kul att just Heaton är en kommentator medans den andra är Ludde. Båda extremt duktiga spelare på sin tid. Det ger en extra boost till en turnering när man lyckas knyta till sig några av landets främst e-sportstjärnor genom tiderna. På Inferno Online var det även live publik som följde matcher och kunde applodera och hejja på sitt lag. Det är också en språngbräda för nya svenska CS spelare att visa upp sig och kanske få gå med i ett internationellt storlag och därmed kunna livnära sig på sin passion.

cs go elitserien

Förbättringsmöjligheter för spelet 2019

Det finns såklart en hel del möjligheter att göra spelet bättre. En sak som inte var så uppskattat av communityt var att man var tvungen att vara Aftonbladet+ kund för att kunna se på allt material. I finalen var det dock öppet för alla och det är något som man än så länge måste ha tror jag. Det handlar fortfarande väldigt mycket om att bygga en platform inför framtiden. Det är möjligt att den här produktionen kommer att kosta Aftonbladet några miljoner kronor men om de gör satsningen rätt så kommer det att ge tillbaka en stor del under de närmsta 5-10åren. E-sports är definitivt här för att växa och är ett spännande alternativ till vanlig sport. Om du är sugen på att betta på e-sports kan vi rekommendera att besöka denna FreeSpinsNytt som listar free spins 2019. Under de senaste åren har det kommit fler och fler speloperatörer som specialiserar sig mot e-sports. Två nya populära operatörer är pixel.bet och glhf.gg. Både med riktigt sköna namn som passar branschen helt perfekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *